Bucatini patří k ikonám italské kuchyně. Poznáte je podle dlouhého dutého těla, které při vaření zůstává pevné a zároveň nasává omáčku i zevnitř. Není divu, že jsou první volbou pro bucatini all’Amatriciana – pikantní rajčatovou omáčku s guanciale a pecorinem. Stejně skvěle si rozumí s hutnými ragú, sýrovými a smetanovými omáčkami i zeleninovými variacemi. Dodavatel Casarecci di Calabria sází na poctivou výrobu a kvalitní suroviny.
Jak na perfektní bucatini (chef tip):
Použijte 1,25 l vody na 100 g těstovin (na celé balení 500 g tedy cca 6 litrů). Osolte, vhoďte těstoviny do varu, občas promíchejte a vařte 11–13 minut podle preferované tuhosti. Sceďte, ihned promíchejte s nahřátou omáčkou a podávejte. Pro ještě hedvábnější texturu si nechte půl naběračky škrobové vody z těstovin a vmíchejte ji do omáčky.
Složení a alergeny: Krupice z tvrdé pšenice (durum), voda. Obsahuje lepek. Může obsahovat stopy sóji a hořčice. Hmotnost: 500 g. Skladování: V suchu, mimo zdroj tepla a světla.
Nutriční hodnoty na 100 g: energie 1511 kJ/356 kcal, tuky 1,3 g (nasycené 0,2 g), sacharidy 73 g (cukry 3,3 g), vláknina 2,7 g, bílkoviny 12 g, sůl 0,01 g.
Foodpairing & tipy:
-
All’Amatriciana: rajčata, guanciale/pancetta, pecorino, špetka chilli.
-
Sýrové omáčky: pecorino, parmezán, černý pepř – inspirováno cacio e pepe.
-
Ragú: hovězí nebo jehněčí; dutý tvar krásně podrží kousky masa a zeleniny.
-
Zeleninové: pečená paprika, lilky, olivy, kapary a extra panenský olivový olej.
Připravte si doma kousek Itálie – přidejte Bucatini do košíku a povyšte večeři na zážitek!